Bailo

Bailo: od prosecca k červenému

🍷 Alessandra znáte z Prosecca. Precizní, čistý, přesný. Tohle je - červené - silné a plné.

Když za Bailo stojí on, nemůže to být nějaký vedlejší projekt..." říkal jsem si poprvé, když nám o něm vyprávěl. A pak jsme to ochutnali. Amarone, co má charakter, ale žádné přívěsky. Ripasso, co dává smysl. Ne pro všechny. Ale pro ty, co chtějí víc než červenou nudu s pěkným jménem.

Tohle víno má vlastní energii. Vzniklo z přátelství dvou lidí, co spolu kdysi seděli v lavici na vinařské škole. A dnes dělají víno, které má názor a nebojí se ho říct.

Valpolicella - kopce, které nedělají kompromisy

🌄 Vinice, kde vzniká Bailo, leží na svahu ve Valpolicelle. Ne na efekt. Ale tam, kde víno opravdu funguje. Staré keře, bez chemie, bez tun hroznů navíc. Všechno postavené na jednoduché myšlence: co do vína nedáš, to v něm nebude.

Amarone tu není zahuštěná sladkost. Je suché, vrstevnaté a poctivě udělané. Ripasso má druhý dech. Ne marketingový trik, ale výsledek vinařského citu. Obě vína se dělají pomalu. Nikdo tu nehoní objem. Honí smysl.

Proč jsme řekli ano?

❤️ Protože některá vína nechcete prodávat, pokud si za nimi nemůžete stát. A tohle je přesně ten případ. Bailo není kompromis. Bailo je rozhodnutí.

Když to víno otevřete, neříká „všichni si mě zamilují". Říká: „jsem tady – pochopíš mě, nebo ne?" A my jsme ho pochopili. Od první sklenky.

Na vaše 🥂

Autor článku – Marta

Autor

Marta

Mám ráda letadla, metal, skvělé jídlo a kvalitní pití. Nedělám nic napůl a věci říkám na rovinu.
Všechny, návody, články, které pro vás chystám - vychází jen z toho, co mě naučila praxe, WSET Diploma a život.
Doporučím vám jedině to, za co bych dala sama jazyk do ohně. Budu se na vás těšit brzy u skleničky na našich kurzech nebo ochutnávkách.